Shiatsu behandeling

Een shiatsubehandeling gaat over je hele lichaam heen op punten die overeen komen met de accupuncktuurpunten .

Normaliter wordt de behandeling door de kleren heen gegeven maar het is de keuze van de persoon zelf wat men prettig vind .

Als men de behandeling door de kleren heen wil ontvangen is het aan te bevelen makelijke soepel zittende kleding aan te hebben ( bij voorkeur katoen )

Frozen schoulders

Frozen shoulder

(letterlijk: bevroren schouder)

Een Frozen shoulder is het resultaat van een ontsteking van het gewrichtskapsel van de schouder. Hierdoor kan er een verdikking en verkleving van het gewrichtskapsel opreden , wat tot flink pijnlijke en langdurige klachten kan leiden 

Shiatsu brengt hierin verlichting van de klachten , maakt de verkleving beweegelijker zodat de energie weer kan gaan stromen .Dit gebeurt door een korte behandeling van schouder en nek .

Hoofdpijn / Migraine

Hoofdpijn en migraine hebben vele oorzaken, het kan hormonaal zijn maar ook vanuit nek of schouders komen .

Door stress en een verkeerde houding bouw je spanning op in de nek en schouders waardoor hoofdpijn kan ontstaan .

Een shiatsubehandeling kan hier veel in doen , het haalt de spanning weg en brengt het lichaam weer in balans.

Specialisatie : Hormoon behandeling

Hormonen doen veel met een mens en soms is deze hormoonhuishouding verstoort , hierdoor kunnen vele klachten ontstaan zo ook bijvoorbeeld bij , menstruatie en overgangs klachten en een vorm van migraine.

 

Een horrmoonbehandeling wordt vaak pas ingezet nadat er zo`n drie tot vier shiatsubehandelingen zijn gedaan en duidelijk is dat de oorzaak daar vandaan komt . 

 

Bij een hormoonbehandeling worden speciefieke  ( hormoon ) punten van de Shiatsu behandeld , de behandelingen zijn wat korter achter elkaar i.v.m de hormooncyclus van het lichaam. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met waneer de eisprong is bij bijvoorbeeld menstruatieklachten.

Specialisatie : Lumbago ( rug ) Behandeling

Er zijn vele soorten rugklachten en vele oorzaken van het ontstaan van rugklachten.

Veel rugklachten ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde houding op het werk of thuis , of tijdens sport.

Ook stress en langdurige inspanning veroorzaken rugklachten . of een simpel ongelukje , val of hevige schok waar de rug niet tegen bestand is .

Dit alles veroorzaakt een te sterke belasting voor de conditie van de rug en de rug spieren spannen zich als gevolg daarvan te sterk , te geforceerd en te langdurig aan . daarbij wordt de doorbloeding in de rug duidelijk minder wat de conditie van de rug verslechterd.

 

.

Allergie - Hooikoorts

Allergieen 

Allergie of Hooikoorts ?

Meridiaanleer en Masterpoints

Masterpoints 

 

Specifieke punten op de meridianen om pijnbehandelingen te doen .