Shiatsu wat is dat ?

Shiatsu betekent letterlijk "vingerdruk"

Shi = Vinger atsu = Druk

 Shiatsu ook wel drukpuntmassage genoemd , is een ongeveer 580 jaar voor Christus oude , van oorsprong Chinese volksgeneeswijze , die in Japan verder ontwikkeld is . In 1964 erkende het Japanse Ministerie van Volksgezondheid de Namikoshi Shiatsu als een zelfstandig , zeer efectieve en reguliere therapeutische behandelmethode .        

Er zijn verschillende stijlen binnen Shiatsu. De stijl van Tokujiro Namikoshi sluit aan bij de westerse kennis over anatomie en fysiologie.

Shiatsu heeft als doel ziekten te voorkomen , blokkades op te heffen en het zelf helende vermogen van ons lichaam te stimuleren . Zodat het natuurlijke genezingsproces in gang gezet wordt. Dit wordt voornamelijk gedaan door de druk te geven met de duimen , handpalmen en vingers op de drukpunten die veelal overeen komen met punten die in de Chinese geneeskunst bekend staan als acupunctuurpunten , deze punten liggen op de 12 meridiaanbanen van ons lichaam . Deze banen corresponderen allen met een orgaan in ons lichaam.

Wanneer wel of geen Shiatsu ?

Shiatsu is geschikt voor iedereen van jong tot oud

 

( 0 -100 ? ).

 

Shiatsu is een goede aanvulling op de reguliere geneeskunde of andere behandelmethoden.

 

Shiatsu kan preventief gegeven worden , waardoor de weerstand van ons lichaam wordt versterkt en ons helpt gezond te blijven.

Shiatsu werkt verzachtend bij pijnklachten die niet of nauwelijks te genezen zijn zoals o.a. reumatische pijnen.

Mensen met slaapproblemen , weinig energie , rug / nek / schouder problemen ( zoals Frozenshoulders ), allergie , astma , eczeem, burn-out , Migraine , hoofdpijnen en vele andere klachten worden verlicht of gaan weg door Shiatsu massages.

Shiatsu mag niet gegeven worden bij :

* Besmettelijke ziektes

* Kort na een operatie

* Virusinfecties

* Open wonden

* Botbreuken 

* Koorts

* Griep